Nasze sugestie wyboru - Bar Jagódka - Naszą reklamą są nasze kartacze

Idź do spisu treści

Menu główne:

Nasze sugestie wyboru

Ułóż swoje menu

Jak wybrać menu, nasze zasady:

Przykład:
Chrzciny na 30 osób

1. Zupa - wybieramy jeden rodzaj - zupę podajemy we fleczarkach wraz z pieczywem

Flaczki - 30 porcji

2. Dania ciepłe: proponujemy wybrać 4 rodzaje mięs na ciepło tak by wyszło po ok. 2,5 kawałka na osobę (30 x 2,5 = 75).
Dania ciepłe podawane są na półmiskach rozkładane w miejscach gdzie schodzą najlepiej.
W przypadku dłuższych imprez drugi raz podajemy po ok. 2 godzinach, wtedy liczymy po 1,5 kawałka na osobę podając dwa rodzaje dań ciepłych (30 x 1,5 = 45)

Wybieramy:
Kotlet devolay - 20szt
Kotlet schabowy - 20 szt
Kotlet mielony z pieczarką - 20 szt
Golonka - 20 szt


Na drugie danie ciepłe proponuję
Kartacze - 40 szt.
lub
Żeberka - 22 szt
Karkówka - 22 szt

3. Wybieramy ziemniaki (frytki tylko na miejscu)

Ziemniaki z wody - 30 szt
Do drugiego dania ciepłego pieczywo

4. Sałatki: 2 lub 3 rodzaje ok. 1 litr na 10 osób

Sałatka wiosenna - 3l
Por - 3l
Kapusta czerwona - 3l
Do II dania
Kapusta Biała - 3l

5. Przystawki.
Co lubi wasza rodzina i ile zje to wy wiecie najlepiej.
Ustalając menu liczymy jeden półmisek średnio na 10 osób, by każdy miał łatwy dostęp do wszystkiego. Na imprezy rodzinne proponujemy wybierać mniejsze półmiski.
Napewno na stole nie powinno zabraknąć rybki (po grecku lub z brzoskwinią), tacy wędlin z pomidorem ogórkiem i innymi dodatkami, na zimno coś w galarecie lub sałatka

Moja propozycja:
Ryba z brzoskwinią 250g - 3 szt
Taca wędlin 300g - 3 szt
Pomidor ogórek + jajka faszerowane - 3 szt
Sałatka Gyros - 3 szt
Schab w galarecie 8 - 3 szt
Dla smakoszy: Tatar - 3 x 500g

6. Przy mniejszej ilości osób kawa i herbata przygotowana jest na bierząco, prz większych imprezach ustawiona na oddzielnym stole woda w zaparzaczu oraz ciasto
Owoce - w zależności od imprezy ale zawsze dobrze by coś było ;)
Ciasto - przygotowujemy 100g na osobę ( chrzciny, komunie, imieniny, stypy)
Wesela - wolimy jak ciasta, torty sękacze są w gestii zamawiającego.
Napoje zimne liczymy "średnio" 1,5 litra na osobę, w zależności czy bardziej schodzą napoje gazowane czy soki są one dostawiane według potrzeb

Kawa herbata przygotowywana na bierząco
Owoce: mandarynka, winogrono, banan rozstawione na 3 stojakach
Ciasto we własnym zakresie zamawiającego.
Napoje zimne we własnym zakresie zamawiającego.

7. Naczynia, obrusy, obsługa
Przy ogranizowanym kateringu u Nas w lokalu zapewniamy kompleksową usługę - was nic nie interesuje.
Przygotowując katering na wywóz (w waszym domu) do 30 osób proponujemy następujące rozwiązanie:
Naczynia i obrusy są przygotowane dzień, dwa wcześniej i je odbieracie lub my dowozimy
W dniu imprezy przywozimy dania ciepłe w termosach, sałtki w wiaderkach ( salaterki są z naczyniami), przystawki są udekorowane i ułozone na tacach - do postawienia bezpośrednio na stole. Możemy jak najbardziej pomóc w wydaniu zupy i pierwszego dania ciepłego.
Dania ciepłe są pieczone w dniu zamówienia w termosie mogą wytrzymać ponad 4 godziny.
Po zakończonej imprezie dnia następnego lub jeszcze następnego ;) odbieramy naczynia i się rozliczamy.

Naczynia i obrusy są odebrane wcześniej - w niedzielę przywozimy jedzenie jak jesteście w kościele ( ktoś musi zostać by odebrać jedzenie)

8. Koszt dojazdu i obsługi
Na ten punkt wpływ ma wiele czynników :)
Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie - im więcej zamówisz tym mniej zapłacisz za dowóz lub nie zapłacisz WCALE.
Koszt obsługi uzależniony od ilości osób które będą na miejscu i czasu trwania imprezy

Przykładowe rozliczenie imprezy (pliki pdf):

U nas w lokalu

Na wywóz - bez obsługi

Na wywóz - z obsługą

 
Statystyki
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego